Wat is leefstijlcoaching?

Uw leefstijl is uw eigen identieke manier van leven, alle acties die u uitvoert en al het gedrag dat u laat zien. Leefstijlcoaching is coaching, gericht op het begeleiden en motiveren van mensen die gezonder willen leven. Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat mensen die begeleid worden door een leefstijlcoach meer bewegen, gezonder eten en zich fitter en energieker voelen.


Een leefstijlcoach kan u helpen keuzes te maken en in actie te komen om uw leefstijl gezond te maken en houden. De leefstijlcoach helpt u een doel te formuleren en concrete stappen op weg daar naar toe te zetten. Dit kunnen leefstijlcoaches doen aan de hand van een 'gecombineerde leefstijl interventie'. Dit is een programma voor mensen met overgewicht, waarbij alle facetten op het gebied van leefstijl aangepakt worden. Hierbij kun je denken aan gezonde voeding, in beweging komen en in beweging blijven, stressmanagement en beter slapen.

De leefstijlcoach is de spin in het web tijdens het gehele proces en zet bijvoorbeeld een diëtist, huisarts of sportcoach in als dat nodig is. De leefstijlcoach kijkt samen met u naar welke zorg er verleend moet worden. Op deze manier heeft u één vast aanspreekpunt (de leefstijlcoach) en hoeft u niet steeds bij verschillende zorgprofessionals aan te kloppen. De leefstijlcoach biedt het totaalpakket.
 

Wat doet een leefstijlcoach?


Onze leefstijlcoaches zijn erkende hbo-professionals met een achtergrond als medisch therapeut en met veel ervaring op het gebied van positieve gedragsverandering. Ze hebben allemaal de post-hbo opleiding Leefstijlcoach afgerond, waarbij ze vanuit de nieuwste wetenschappelijke inzichten hun kennis hebben verdiept over gezonde voeding, beweging en gedrag.

Samen met de leefstijlcoach brengt u uw leefstijl in kaart en stelt u een plan op om uw gezondheid te verbeteren. Dit kan bijvoorbeeld zijn op het gebied van afvallen, gezonde voeding, bewegen, stoppen met roken en alcohol. Hierbij geeft de leefstijlcoach u inzicht in risicogedrag en mogelijke obstakels. Gedurende het hele traject motiveert de leefstijlcoach u om uw doelen te behalen.

Bekijk deze video van de Nederlandse Zorg Autoriteit om een indruk van leefstijlcoaching te krijgen.

Voor wie is leefstijlcoaching geschikt?

Een leefstijlcoach is iets voor u wanneer u blijvend een gezonde leefstijl wilt ontwikkelen. Daarbij focust de coach zich op gezond eten, voldoende bewegen en op tijd ontspannen en uw rust pakken. Afhankelijk van welke obstakels u ervaart, werkt een leefstijlcoach samen met u aan onder andere uw motivatie, uw valkuilen, het vergroten van uw wilskracht, het veranderen van oude gewoontes  en het voorkomen van terugval. Op die manier coacht een leefstijlcoach u stap voor stap bij het realiseren van een leefstijl waar u zichzelf goed bij voelt, die bij u past en voor u werkt.

Ik wil meer informatie over Gezond Leefstijlcoaching

Bedankt, u ontvangt z.s.m.

een mail of telefoontje van ons!