Leefstijlprogramma CooL

Tijdens het CooL-programma krijgt u begeleiding van een leefstijlcoach. Deze coach is hier speciaal voor opgeleid, heeft een hbo-achtergrond en is aangesloten bij het kwaliteitsregister. Het CooL-programma is een bewezen effectief programma, erkend door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), dat bestaat uit 2 onderdelen: het basisprogramma en het onderhoudsprogramma.

 

Het totale programma duurt 24 maanden, waarbij zowel het basis- als het onderhoudsprogramma bestaat uit groepsbijeenkomsten en individuele sessies. In de groepsbijeenkomsten komen leefstijl gerelateerde thema’s aan de orde, waaronder voeding, beweging, slaap, stress & ontspanning en gedragsverandering. In de individuele sessies is er ruimte om meer op uw persoonlijke situatie in te gaan. U leert in het programma hoe u zichzelf gezonde leefgewoontes kunt aanmeten en hoe u deze op een effectieve manier kunt integreren in uw dagelijks leven. Hierdoor kunt u een verandering in leefstijl ook daadwerkelijk volhouden, met blijvend resultaat.

Resultaten van CooL

Een promotieonderzoek van de Universteit Maastricht naar de resultaten van CooL in de periode 2014 t/m 2018 laat een aantal opvallende resultaten zien:

 

• Deelnemers blijken na deelname aan het CooL-          programma meer te bewegen, minder te zitten en        deelnemers zijn gezonder gaan eten.

• De intrinsieke motivatie ten aanzien van gezonder      voedings- en beweeggedrag is versterkt en de          extrinsieke motivatie is verminderd.

• De gerapporteerde kwaliteit van leven is significant toegenomen bij de deelnemers.

• Daarnaast zijn de volwassen deelnemers gemiddeld 2,2 kg afgevallen na deelname en dit gewichtsverlies bleef behouden tot twee jaar na de voormeting. In totaal bleek 62% van de deelnemers te zijn afgevallen op lange termijn; 22% had een    gewichtsverlies van meer dan 5% en 43% had een        gewichtsverlies van meer dan 2%.

Voorwaarden deelname

Voor een deelname aan het leefstijlprogramma CooL die volledig wordt vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering dient u aan bepaalde voorwaarden te voldoen:

• U bent 18 jaar of ouder;
• U heeft overgewicht (BMI 25-30) en een (matig)                      verhoogd risico op cardiovasculaire aandoeningen en DM 2      of;
• U heeft overgewicht (BMI 25-30) en last van slaapapneu of    artrose of;

• U heeft obesitas (BMI ≥30);
• U heeft voldoende motivatie om het complete CooL-      programma te doorlopen

Vul het contactformulier in en we nemen contact met u op om te bespreken of u aan de voorwaarden voldoet.

yogamatten

Voor wie is CooL geschikt?

Een leefstijlcoach is iets voor u wanneer u blijvend een gezonde leefstijl wilt ontwikkelen. Daarbij focust de coach zich op gezond eten, voldoende bewegen en op tijd ontspannen en uw rust pakken. Afhankelijk van welke obstakels u ervaart, werkt een leefstijlcoach samen met u aan onder andere uw motivatie, uw valkuilen, het vergroten van uw wilskracht, het veranderen van oude gewoontes  en het voorkomen van terugval etc. Op die manier coacht een leefstijlcoach u stap voor stap bij het realiseren van een leefstijl waar u zichzelf goed bij voelt, die bij u past en voor u werkt.

Heeft u na het lezen van de informatie nog vragen over CooL? Of wilt u graag deelnemen aan het programma? Vul het contactformulier in en we nemen contact met u op.

Ik wil meer informatie over CooL

Bedankt, u ontvangt z.s.m.

een mail of telefoontje van ons!